BUHUSI – pe coordonatele progresului

„Cîtă viaţă, cîtă istorie, cîte destine umane nu sînt încorporate în cele şase slove care alcătuiesc un nume care pînă nu demult avea doar rezonanţe blînd patriarhale: Buhuşi !

Din vremuri uitate s-a aşezat în vatra ospitalieră a văii Bistriţei, mărginită de unduirea blîndă a dealurilor moldovene un neam de oameni statornic şi harnic care a împrejmuit hotare şi şi-a lăsat

faptele înscrise în cronici, atît în cele cu pecetea zimbrului, cît şi în cele ale ctitoriilor moderne.

VOCATIA INDUSTRIEI

Aproape 90% din forţa de muncă a oraşului, a cărui populaţie a ajuns la peste 21.000 locuitori, este concentrată la întreprinderea de postav, unitate etalon a industriei textile, prin dimensiune, prin profesionalitatea colectivului de oameni  ai muncii, prin calitatea produselor sale.

Cooperativa „Unirea Meşteşugarilor” este o prezenţă din ce în ce mai dinamică în viaţa oraşului. Cu o reţea largă şi diversificată, reunind oameni de vocaţii şi de talent, cooperativa a devenit o adevărată întreprindere oferind atît pieţei interne cît mai ales exportului, produse tot mai solicitate.

În peisajul industrial al oraşului a apărut în acest cincinal balastiera.

Aflată în pragul unei noi etape de dezvoltare, Secţia de mobilă Buhuşi, are acum o producţie în valoare de 50 milioane lei cu peste 10 sortimente, din care: 4 iau calea exportului.

PENTRU O AGRICULTURA MODERNA INTENSIVA

AVICOLA „A.E.I.C.P.O.” Buhuşi, se instalase cu 7 ani în urmă cu discreţie undeva în coasta gigantului textil. De la an la an faima colectivului de aici a ajuns mai departe, asociaţiei fiindu-i acordate 4 distincţii republicane. În 1984 producţia fizică s-a cifrat la peste 18 milioane bucăţi ouă, iar beneficiile planificate au fost depăşite cu peste 4 milioane lei.

Membrii cooperatori din C.A.P. Buhuşi, s-au angajat să producă pe cele 150 ha., cultivate intensiv, peste 5.000 kg. grîu, 10.000 kg. porumb şi 40.000 kg. cartofi la ha. Mari cantităţi de produse vor fi livrate la fondul de stat.

CALITATEA VIETII

Nici o altă cifră nu poate fi mai edificatoare pentru creşterea nivelului de trai, decît cea care prezintă valoarea produselor care au intrat în casele cetăţenilor pentru a-i îmbrăca mai bine, şi mai elegant, pentru a le crea o ambianţă confortabilă şi plăcută, pentru a le aduce bucuriile şi satisfacţiile înfloririi căminelor lor.

Au fost inaugurate astfel 20 de noi magazine cu peste 2.500 metri pătraţi spaţii comerciale. Buhuşenii au cumpărat în 1984, mărfuri în valoare de peste 300 milioane lei. Se preconizează diversificarea în continuare a acestor magazine pentru a veni şi mai mult în întîmpinarea dorinţelor oamenilor muncii.

Sfârşitul primei părţi…

Reclame

Un comentariu la “BUHUSI – pe coordonatele progresului

  1. Anonim spune:

    frumoase amintiri din timpuri minunate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s