Fabrica de Postav Buhuși – Cantina lucrătorilor

Cei care doreau să ia masa la cantina Fabricii de Postav Buhuși, la „cantina lucrătorilor”, puteau achita contravaloarea produselor cu ajutorul unor jetoane valorice. Acestea erau în valoare de 1 sau 3 lei.

Reclame

4 comentarii la “Fabrica de Postav Buhuși – Cantina lucrătorilor

 1. Anonim spune:

  macar au mai ramas ceva amintiri……ca in ziua de astazi cu 1leu te duci lawc…atunci puteai cumpara mai multe…leul ni mai are valoare

 2. dorel balaita spune:

  Sunt interesat de aceste jetoane (si nu numai). Aveti cumva mai multe? Stiti cam cind a fost infiintata cantina lucratorilor si cind au fost emise aceste jetoane?

  • În 1944 „Direcția înființează o cantină care servea masa gratuită pentru aproximativ 500 de muncitori„. Ulterior s-a introdus plata produselor alimentare și folosirea acestor jetoane.

   • dorel balaita spune:

    Va multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune si unde ati gasit aceasta informatie? Intr-o monografie a fabricii, poate cea a lui Ctin Botez? Eu nu o am, si un scan dupa pagina unde este trecut acest detaliu mi-ar fi de foarte folos.Cind spuneti „Directia” la ce va referiti? Sa inteleg ca muncitorii erau platiti in astfel de jetoane pe care le puteau utiliza la cantina, sau altul era mecanismul?Stiti, mai precis, cam cind au fost folosite aceste jetoane? Imi cer scuze ca va pun atitea intrebari, dar vreau sa ma lamuresc. Multumesc anticipat pentru orice informatie noua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s